nedelja, 15 maj 2016 09:37

Kako zaustaviti negativne misli: 4 pitanja koja će vas činiti srećnim svakog dana

Objavila
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

I najsrećniji ljudi ponekad upadnu u negativnost emotivnog disbalansa. Time tokom dana blokirate produktivnost i efikasnost. Ovladavanje veštinom usmeravanja misli uz ova pitanja i budite snažni i puni elana celoga dana.

 Većina odgovora na večna pitanja koja se često pitamo su u našem umu sama po sebi. Bitno je postaviti pravo pitanje kako biste pronašli najbolji odgovor, navodi Addicted2success. Bilo da je to nešto što vas muči ili način da nešto postignete.

 

1. Zbog čega se trenutno osećam srećno

 Većina stvari koje želimo su naši usputni ciljevi koji vode do najvećeg i glavnog cilja svih nas – do sreće. Za većinu stvari koje pokušavamo da postignemo, kao što su uspeh, nova kola, bolji izgled i tako dalje, smatramo da će nas učiniti srećnim, i kada to ne možemo da ostvarimo osećamo se loše i uznemireno.

 Kada sebi postavite ovo pitanje uvidećete da postoji mnogo stvari oko kojih možete da se osećate srećno. Pogledajte oko sebe, vaš partner, prijatelji, kuća, posao ili čak neke lepe uspomene. Ukoliko ne može trenutno da se setite ničega lepog, odlučite da budete srećni bez razloga.

 

2. Oko čega sam uzbuđen u ovom trenutku

 Tokom dana nam treba uzbuđenje i strast da nas guraju. Uzbuđenja nas motivišu da postignemo više u 24 časa. Kada sebi postavite ovo pitanje automatski ćete znati šta vam je najbitnije u toku dana. Ovo uopšte ne moraju biti neke velike stvari, upravo vam sitnice mogu osvežiti i preokrenuti dan. Budite vedri oko večere sa porodicom, pohvale od šefa ili poruke nekoga vama bitnog.

 

3. Na šta sam ponosan

 Ovo saznanje čini vas veoma moćnim. Često se fokusiramo isključivo na naše nedostatke i mane, a zaboravljamo da stanemo i pogledamo dokle smo dogurali i koliko smo lepih stvari uradili. Ovo će vas zbližiti sa onima do kojih vam je stalo. Možete biti ponosni na partnera, rođake, prijatelje i tako dalje. Tada se fokusirajte na njihovu snagu i dostignuća.

 

4. Na čemu sam ovog jutra zahvalan

 Zahvalnost ima veliki pozitivan uticaj na one koji znaju da se njome vode. Nikada ne možete osećati zahvalnost i mržnju u isto vreme. Nakon ovoga pitanja ljude i događaje oko sebe počinjete da vidite kao poklon. Ražmišljajte o ovim stvarima umesto što se stalno žalite na život. Takođe, naučićete i kako da praštate.

 

Izvor: http://www.bizlife.rs/

 

Pročitano 2634 puta Poslednji put izmenjeno nedelja, 15 maj 2016 09:59

Prijavljivanje/Registracija