vesnas

vesnas

Karyn Tripp je majka četvoro dece. Ona od početka svoju decu obrazuje kod kuće. Trudi se da bude kreativna kako bi deca što lakše savladala gradivo. Tako je jednog dana došla na ideju da Periodni sistem elemenata može biti i te kako zanimljiv, čak i njenoj ćerki koja ima 8 godina.

U poslednje tri decenije dvadesetog veka se uvrežio novi način vaspitavanja dece, koji je doneo dva nova problema – prezaštićeno dete i razmaženo dete, piše Zoran Milivojević. Tek sada, kada je dovoljno veliki broj tako vaspitane dece odrastao, možemo jasno sagledati kolika je šteta napravljena.

subota, 21 maj 2016 15:55

Diznijeve princeze u ulozi roditelja

Umetnik Isaiah Stephens je napravio sjajne ilustracije povodom Dana majki.  Na njima možemo videti Diznijeve princeze u scenama majčinstva: dojenje, menjanje pelana, porođaj …

 

Pogledajte kako je on to zamislio i u kakvim su se situacijama našle princeze.

ponedeljak, 16 maj 2016 20:50

Bajka jedne mame

Jedna mama, Anna Rozwadowska iz Poljske, je otkirla dva svoja talenta. Talenat za fotografiju i talenat za kreiranje i šivenje odeće za decu. Pročitajte njenu priču i pogledajte fenomenalne fotografije.

I najsrećniji ljudi ponekad upadnu u negativnost emotivnog disbalansa. Time tokom dana blokirate produktivnost i efikasnost. Ovladavanje veštinom usmeravanja misli uz ova pitanja i budite snažni i puni elana celoga dana.

 Većina odgovora na večna pitanja koja se često pitamo su u našem umu sama po sebi. Bitno je postaviti pravo pitanje kako biste pronašli najbolji odgovor, navodi Addicted2success. Bilo da je to nešto što vas muči ili način da nešto postignete.

Ako posedujete auto i auto sedište, trebalo bi da pročitate ovu priču i pogledate slike.

Teška saobraćajna nesreca koja se desila u Tacoma (WA), mogla je da ima tragičan kraj. Zahvaljujući dobro postavljenim auto sedištima, dvoje dece i njihova mama su prošli mnogo bolje nego što to fotografije pokazuju.

sreda, 27 april 2016 15:56

Fantastična dečija igrališta

Širom sveta, arhitekte pokazuju sve više mašte kada osmišljavaju prostor za dečiju igru. Današnja igrališta mogu plutati po okeanu ili imati oblik ogromnog krokodila ili žira.

Pogledajte neka od najluđih ostrvarenja iz mašte najboljih arhitekata i dizajnera:

utorak, 26 april 2016 22:13

Nekoliko saveta za manje bolan porođaj

 

Ne dopustite da vam tokom cele trudnoće iz glave ne izlazi misao o bolnom porođaju i da vam poremeti ovaj poseban period. Postoje načini da se bol ublaži, vi samo trebate izabrati.

Mihail Litvak je lekar, psihoterapeut i jedan od najpriznatijih psihologa na međunarodnom nivou. On je prvi razvio sistem rešavanja konflikta "Psihološki aikido", i prvi ga je počeo primjenjivati u praksi.

Važno je naučiti razumeti okruženje i sebe. Ovih 20 saveta Mihaila Litvaka pomoći će vam u rešavanju mnogih životnih situacija:

ponedeljak, 18 april 2016 17:35

Boho - Hippie - Gypsy Style

Festival muzike i umetnosti u Woodstock-u je bio rok festival koji je održan na farmi Maksa Jasgura (Max Yasgur) u Vajt Lejku kod Betela u državi Njujork od 15 do 18. avgusta 1969.

 Na Woodstocku su se pojavili modeli garderobe koji će do dana današnjeg ostati simboli određenih trendova i svaki kostimograf o njima će učiti. Zahvaljujući kreativnosti mladih i slobodnih, onih koje je vodilo srce, a ne razum mi danas sa poštovanjem govorimo o takozvanom hipi stilu.

Strana 1 od 2

Prijavljivanje/Registracija