Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 21 april 2016 11:43

Pametna igračka od poklopaca od maramica

Objavio
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Bez obzira za što se koriste vlažne maramice sastavni su deo svake porodice s malim detetom –  redovno se kupuju, prazna ambalaža redovno baca, a zaista bi se mogla iskoristiti na ovaj fenomenalan način.

Jedna mama iz Zagreba se dosetila kako od poklopaca s vlažnih marimaca da napravi odličnu razvojnu igračku.

“Još mi je prije sinula ova ideja, ali sam po malo skupljala čepove koje sam jednostavno skinula s ambalaže i nalijepila ih s malo vrućeg ljepila na običnu plastičnu podlogu.  Oni služe da dijete razvija svoju motoriku otvaranjem i zatvaranjem poklopaca. Oni su namjerno različito okrenuti s namjerom da dijete samo shvati kako se, s koje strane otvaraju. Da ne bi sve ostalo samo na otvaranju i zatvaranju, iako to djeca inače jako vole, igračku sam obogatila sličicama životinja koje sam isprintala i zalijepila u kućice. Maca nam je trenutno najdraža”, naglasila je mama Marina i dodala da se nakon početkog otvaranja i zatvaranja njena mala Dorina jako zainteresovala za sličice pa tako uče nove oblike, prepoznaje životinjice.

 

 

 

 
Ideja se inače može primeniti i za nešto stariju decu pa se tako unutar poklopaca može napraviti memori ili zalepiti slova da dete kroz igru uči slova i abecedu.
 
“Ovakvi su poklopci čvrsti i stvarno zahvalni za ovakvu vrstu razvojne ploče, ali se mogu se zalijepiti i poklopci različitih veličina i oblika. Na primjer oni od mlijeka jer su manji pa će djetetu trebati precizniji hvat da ih otvori”, pojašnjava mama Marina.
 
Sve u svemu – ovo je jedna zaista kreativna ideja za odličnu i još besplatnu razvojnu igračku. A poklopce, verujemo, zaista imate priliku da skupe. Pogotovo sada kada klinci borave napolju i rukice su im konstantno prljave od igre.
Izvor: Index.hr
Pročitano 2619 puta Poslednji put izmenjeno četvrtak, 21 april 2016 21:19

Srodni članci