subota, 01 novembar 2014 00:00

Zanimljive igračke za bebe od konzervi

Objavila
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Kada dođu u period da mogu da sede bebe obožavaju da sklapaju i uklapaju stvari. Baš takve su ove igračke za bebe.Držaće vašeg mališana zaintersovanim za igru satima, a uz to vrlo su dobre za razvoj motoričkih sposobnosti, koncentracije, znatiželje …

Ideju smo pronašli na Aninom blogu Theimaginationtree. Ona je iskoristila prazne posudice od kafe, kakaa i mleka u prahu. Verujemo da i vi možete u svom domu već sada naći neke slične. (Samo pazite da nemaju nekih oštrih rubova).

Omotajte konzervice ukrasnim papirom, pa zalepite ga selotejpom ili sve obložite ukrasnim samolepljivim trakama.

Evo kako da napravite ove četiri igračke za bebe.

Kasica

Na poklopcu konzerve, koju ste prethodno ukrasili, napravite otvor za metalne mini poklopce. Pronađite neke stare metalne poklopce od kašica (možete i njih ukrasiti) – važno je samo da mogu da prođu kroz uski otvor. Vaš mališan će brzo shvatiti kako da ubaci poklopce u konzervu.

Trakice

Probušte rupe na konzervi (neka su simetrične – u ravnini), pa kroz njih provucite ukrasne trakice. Zavežite ih izvana u čvorove. Beba može da povlači trakice sa jedne i sa druge strane (možete ih napraviti i na poklopcu). Verujemo da će joj se svideti igra.

Štapići za sladoled

Još jedna sasvim jednostavna ideja. Potrebno je da na poklopcu napravite nožem ili makazama uske rezove, i kroz njih provučete štapiće za sladoled koje ste prethodno obojili temperama i ostavili da se osuše (ako se plašite da bi bebica mogla da glođe štapiće, nemojte ih farbati). Igra uklapanja može da počne.

Zvečkica

Ostalo vam je još da napravite četvrtu konzervu/igračku. Samo je napunite rižom, makaronama, pasuljem, kafom, … (neka zauzme 1/5 konzerve) i poklopite. Kada beba prodrma konzervu dobiće različite zvukove. To će biti njen prvi muzički instrument.

 

Izvor: http://lifepressmagazin.com/

Pročitano 1332 puta Poslednji put izmenjeno subota, 01 novembar 2014 10:59
Boyanna

Honesty is very expensive gift, don't expect it from cheap people.

Prijavljivanje/Registracija