petak, 31 oktobar 2014 00:00

Grad na papiru

Objavila
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Provedite popodne sa svojim mališanima iscrtavajući mapu grada, parka, zoološkog vrta ili kuće, koju će kasnije koristiti za sate maštovite igre.

Sve što vam je potrebno je jedan veliki papir (najbolje beli hamer) ili čak nekoliko manjih papira spojenih lepljivom trakom.

 Sedite sa svojim mališanima na pod. Pripremite papir i bojice. Dogovorite se kakvu mapu bi želeli da nacrtaju. Da li će to biti mapa grada ili možda kuće? Dečacima će se verovatno svidjeti mapa gradilišta, a devojčicama parka ili šoping centra. I jedni i drugi će želeti mapu zoološkog vrta koji će kasnije naseliti figuricama životinja.

Pomozite im da iscrtaju puteve i ulice, ili osnove prostorija, ako se radi o mapi kuće. Zatim neka oni malo stariji sami docrtaju kuće, parkinge, benzinsku pumpu, aerodrom… ili nameštaj u prostorijama. Za one mlađe ćete vi morati da odradite i ovaj deo posla. Ali, zato nek vam pomognu u bojenju i ukrašavanju.

Kad sve bude gotovo, neka igra počne. Naselite grad ljudima i automobilima, gradilište ispunite mašinama i nekim materijalom za gradnju, kuću ukućanima i nameštajem, zoološki vrt životinjama…

Garantovani su sati zabave.

A, kad igra bude gotova, grad lijepo urolajte u tubu, i odložite do sljedećeg igranja.

Izvor: http://mamenakafepauzi.blogspot.com

Pročitano 816 puta Poslednji put izmenjeno petak, 31 oktobar 2014 12:49
Boyanna

Honesty is very expensive gift, don't expect it from cheap people.

Prijavljivanje/Registracija